lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kesämuotia

Ihanan helteiset kesäillat ovat taas houkutelleet vähän lenkkeilemään. Olen tykästynyt siskolta joululahjaksi saamiini kävelysauvoihin, mutta ihan kaupungin keskustaan ei niiden kanssa kehtaa kuitenkaan lähteä suksimaan. Joten kävelen syrjäisempiä pyöräteitä, ja tyhjennän päätäni :)

Lenkille lähtö tulee aina ex tempore -ajatuksella. Vastaan huonosti rytmitettyyn elämään, kaikki tehdään muutenkin aina fiilispohjalla. Hyvät sukat, lenkkarit, jotkut mitkäsattuu shortsit jalkaan, ja päälle t-paita tai toppi, joka on jo valmiiksi vähän 'likainen' että voi sitten hikisenä heittää suoraan pesukoneeseen. Tukka ponihännälle ja menoksi.

Viime aikojen superhelteet ovat vähentäneet "liikennettä" kävelyreitilläni, tosin rullaluistelijoita näkyy aina ja pyöräilijöitä myös. Mutta silti, joka lenkillä löytyy muutama pareittain kulkeva naislenkkeilijä, joka on oikein pyntännyt itsensä lenkkiä varten. En voi ymmärtää miksi lenkille pitää laittaa hieno hiuskampaus ja paksu pakkelikerros (merkkiurheiluvaatteet ovat TIETYSTI välttämättömät) puhumattakaan siitä hajuvesipilvestä jonka läpi tällaiset pariskunnat joutuu aina ohittamaan. Varsinkin tuo tuoksupilvi ärsyttää minua, kun lenkkini ovat 75%:sti tarkoitettu ulkoiluun ja raittiin ilman naukkailuun. Mitä ihmettä, kenet he uskovat tapaavansa tuolla lentokentän ja sairaalan takana kulkevalla SYRJÄISELLÄ pyörätiellä? Knight in shining armour?

Vai olenko minä sittenkin se outo? Silloin tällöin tunnen alemmuuden tunnetta "harmaavarpuruudestani", siitä etten oikeastaan koskaan pukeudu tai kiinnitä sen enempää huomiota ulkonäkööni. Tänä päivänä kuitenkin pitäisi vissiin vähän...? Ulkonäkö tuntuu olevan iso asia, mutta miten iso se onkaan? Isompi kuin käytännön järki? Vai onko sellaistakaan enää lainkaan?

Ei kommentteja: